Sıcak Çikolata

Kış akşamlarında televizyon karşısında, battaniye altında size en güzel eşlik edilebilecek, keyfinize keyif katacak bir Sıcak Çikolata tarifini sizlerle paylaşıyorum.. Hazır paketlerden çok çok daha lezzetli, yapması bir o kadar da kolay, tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak bir lezzet kendisi. Benim gibi çikolata sever ve kahve ile pek arası olmayan biri için, doğru bir lezzet..2016'da en favori sıcak içeceğiniz olmaya aday..Afiyet olsun.. Sevgiler..

(2 Kişilik)
Malzemeler
-500 ml süt
-40 gr. Sütlü Çikolata
-40 gr. Bitter Çikolata
-20-40 gr. Beyaz Çikolata
-Yarım çay kaşığı tarçın
-1 yemek kaşığı şeker
-1 çimdik tuz
-4 adet marshmallow
*arzu ederseniz toz vanilya veya vanilya özütü de ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı
Öncelikle sos tenceresine sütü alıyoruz. Süt hafif ısınmaya başladıktan sonra tüm malzemeleri süte ekleyip, çikolataların erimesini sağlıyoruz. Çikolatalar hemen eriyecektir. Kaynama noktasına gelene kadar biraz daha ateşte tutup, en son altını kapatıyoruz. Sıcak çikolatamız servise hazır. Üzerine arzu ettiğiniz kadar marshmallow ekleyip afiyetle içebilirsiniz. Bu verdiğim tariften tam 2 kupa çıkıyor..
*ben çikolata olarak Callebaut kuvertür çikolata kullanıyorum. Aromasını ve kalitesini beğendiğim bir çikolata markası, eğer tüketebileceğinize inanıyorsanız size de tavsiye ederim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar