Çikolatalı Oreo Tart


İstanbul'a bahar geldi.. Şanslıyız ki güne artık güneşli aydınlık bir sabahla başlıyoruz. Dünya'da, güzel ülkemde olumsuz, çirkin olaylar baş gösterse de, umudumuzu yitirmeden hayatın ucundan yakalamaya çalışıyoruz. 'Hayat devam ediyor' klışesini kabul edemiyorum. Hayat olması gerektiği gibi devam edemiyor malesef.. Karanlık günlerin son bulmasını arzu ediyor, gözlerimizi aydınlık sabahlara açtığımız günleri umutla bekliyoruz. 
Bu mecra benim mutluluklarımı sizlerle paylaştığım bir alan olduğundan konseptimizle devam etmek isterim..
Bugün yeni trend Oreo bisküvilerle yaptığımız, standardın dışında bir tart tarifi paylaşacağım sizlerle. Oreo bisküvilerin tabanını oluşturduğu, fırınlamadan çok pratik şekilde hazırlanabilen, şıklığı ile saatlerce uğraşılmış hissi verecek nefis bir çikolatalı tarif sizinle.. Ana malzemeleri sadece çikolata ve oreo olan şip şak bir reçete.. Şimdiden afiyet olsun..

Malzemeler
-32 adet oreo bisküvi
-75 gr. Tereyağ
-2 paket krema(400 ml)
-300 gr. Sütlü Çikolata
-100 gr. Bitter Çikolata
-üzeri için Çilek

Hazırlanışı
1)Aşama aşama anlatacağıma bakmayın, paylaşacağım tarif gerçekten çok çok pratik.
Mutfak robotuna aldığımız oreoları un haline gelene kadar çekiyoruz.

2)Sonrasında tereyağını bir sos tenceresinde veya mikrodalgada eritiyoruz. Erittiğimiz tereyağını bisküvilerimizle robotta biraraya getirip bir kaç defa daha döndürüp, tereyağın bisküvilerle özdeşleşmesini sağlıyoruz.

3)Oreolu harcımız tartımızın tabanını oluşturacak. Bu aşamada ben kelepçeli bir kalıp kullandım. Siz iki parça olan altı sabit olmayan ve kenarından bağımsız tart kalıplarından da kullanabilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğim kalıba bisküvili harcı ince ve eşit şekilde, hafif dışına arka kenar da oluşturarak yayıyoruz.


4)Üzerine klasik ganaj hazırlayacağız. Bunun için kremayı ocakta bir sos kabında ısıttıktan sonra çikolatalarla birleştireceğiz. Bu şekilde çikolatalar eriyecek ve tartımız üst katmanını hazırlamış olacağız. 

5)Isınan kremayı çikolataların üzerine döküyoruz. Dikkatlice karıştırak çikolataların erimesini ve homojen bir kıvama gelmesini sağlıyoruz.


6)Oreo tabanımızın üzerine, hazırladığımız ganajı aktarıp, biraz soğumasını bekledikten sonra strechleyip bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Bu şekilde çikolatalı kısmın akışkanlığı kaybolacak ve tam bir kalıp şekil alacaktır.

7)Bir gece buzdolabında bekledikten sonra servis yapacağımız sunum tabağımıza alıyor ve üzerini çilekler ile süslüyoruz.
*benimkinin üzerine strech filmden su tanecikleri damlamış, hiç önemli değil çileklerle kamufule edeceğim. 


9)Yıkadığımız çilekleri, havlu peçete yardımıyla kuruladıktan sonra ikiye bölüyoruz.
9)İstediğimiz miktarda tartımızın üzerini süslüyoruz.

Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar