Frambuazlı Cheesecake


Çook uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba.. Geçen kocaman bir yılın ardından yeniden sizlerleyim.. Aradan bir hayli zaman geçse de yeni tarifler deneme ve üretme fikri halen beni çok heyecanlandırıyor. Geçen zaman diliminde ise birçok farklı reçete denedim,uyguladım,ürettim, ancak daha önce de bahsettiğim üzere fotoğraflamak ve yazıya dökmek zamanımı çok fazla aldığı için burayı biraz fazla ihmal ettim.. Şuan ise bu ihmalimi biraz da olsa gözardı ettirebilecek enfes bir Cheesecake tarifimle sizinleyim.. Elimde halihazırda 3-4 tane Cheesecake reçetesi bulunsa da son zamanlarda en en favorim bu diyebilirim.. Kaliteli malzeme kullanıp, püf noktalarına uyduğunuz takdirde başarısız olma ihtimaliniz çok düşük.. Gerçekten denemeye değer bir reçete.. Şimdiden afiyet olsun..

Frambuazlı Cheseecake
Malzemeler
-400 gr Pınar beyaz
-400 gr Pınar labne
-1 paket Pınar krema(200ml)
-1,5 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı buğday nişastası
-4 yumurta
-1 adet misket limonu kabuğu rendesi+suyu
-1 adet limon kabuğu rendesi+suyu
-2 tatlı kaşı vanilya özütü
-1 adet vanilya çubuğu

Tabanı için;
-2 paket burçak bisküvi
-100 gr. eritilmiş tereyağ

Püf Noktaları
-Doygun ve tok bir cheesecake yapısına sahip olmak için yağlı bir krem peynir çeşidini tercih etmeliyiz.
-Homojen ve pürüzsüz bir yapı elde etmek için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir.
-Çatlamaması için malzemelerin kararında karıştırılması gerekmektedir. Çok karıştırmak harcın içinde extra hava oluşmasına ve barınmasına sebep olacak, ve sonrasında pişerken bu hava dışarıya çıkmak için üzerinde çatlaklar açacaktır.*
*cheesecake'in üzerine zaten sos dökeceğimiz için ben ufak çatlakları açıkcası pek önemsemiyorum. Defalarca aynı yöntemle cheesecake yapsam da zaman zaman benimki de çatlayabiliyor. Dediğim gibi çaresi olan bir konu, üzerini sos ile sıvayabiliriz. 

Hazırlanışı
1)İlk olarak cheesecake'in tabanını hazırlayacağız. Bunun için tereyağını eritip, bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Erittiğimiz tereyağını biskivülerle karıştırıyoruz. Bu noktada ıslak kum halini alan taban harcımızı, yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza alıp düz bir taban oluşturuyoruz. Peynirli harcı hazırlayana kadar buzdolabında veya kenarda beklemeye alıyoruz.
2)Peynirli krema harcımız için, Pınar beyaz ve labneyi karıştırma kabına alıp pürüzsüz krema haline gelene kadar çırpıyoruz. (Stand mikseri veya el mikseri kullanabiliriz.)
3)Pürüzsüz kıvam aldığından emin olduğumuz peynir karışımına kremayı ve hemen ardından şekeri güzelce ekliyoruz.
4)Sonrasında misket limonu, limon kabuğu rendesini ve suyunu ekliyoruz. Bu aşamada limonun asiditesi karışımın farklı bir kıvam almasını sağlayacaktır. Vanilya özütü ve tohumlarını da beraberinde ekleyebiliriz. 
5)Daha sonra un ve buğday nişastasını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz bir kıvam aldığından emin olalım. 
6)Son aşama olarak yumurtaları tek tek karışıma yedirelim. Kararında karıştırmaya özen gösterelim. 
Tüm malzemeleri eklediğimize göre peynir harcımız hazır kelepçeli kalıbımıza aktarabiliriz.
7)Kelepçeli kabın dışını aliminyüm folyo ile sarıp, fırına su dolu bir fırın kabını da koymayı ihmal etmeden, 150 derece altlı üstlü programda 1 saat pişiriyoruz. 

Frambuaz Sos
-450 gr Superfresh frambuaz
-6-7 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı buğday nişastası
-400 ml su
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Hazırlanışı
Frambuaz sosu hazırlaması son derece kolay. 1 paket donmuş frambuazların içinden 8-9 tane süslemek için ayırdıktan sonra geri kalanını sos tenceresine alıyoruz. Nişastayı da suyun içinde erittikten sonra sos tenceresine alıyoruz. Son olarak şeker ve vanilya özütü ekleyip sos tenceresini ateşe alıyoruz. Ara sıra karıştırarak sosu kaynama noktasına getiriyoruz. 3-5 dakika kaynadıktan sonra soğuması için bekletiyoruz. Sosu cheesecake'in üzerine dökmeden önce ikisininde soğuk olduğundan emin olmalıyız. 

Sunum
Ben genellikle cheseecake'i ve sosunu akşamdan hazırlayıp bir gece buzdolabında bekletiyorum. Servise almadan da 2-3 saat önce sosu üzerine yayıp biraz kalıplaşmasını bekliyorum. Üzerini ise taze çilek ve frambuazlarla süslüyorum. Dilimlerlerken her yeni dilimde bıçağınızı silerseniz dilimleriniz kusursuz olacaktır. Şimdiden afiyet olsun. Sevgilerimle.



Yorumlar

Popüler Yayınlar