Tiramisu

Bugün sizlerle pişmeyen ve gerçek italyan reçetesine en yakın olan bir tiramisu tarifi paylaşacağım. Türkiye'de uygulanan muhallebili ve labneli tariflerin aksine gerçek italyan tiramisusu Mascarpone denilen yağlı ve kremaya benzeyen bir peynir çeşidiyle yapılır. Hazırlanan mascarpone kreması, espresso ile ıslatılmış kedi dilleri ile biraraya getirilir. Benim elimdeki tarif ise; yıllar yıllar önce Almanya'da yaşadığımız süre zarfında edindiğimiz ve Türkiye'de mascarpone bulabildikçe uyguladığımız bir reçete. Son zamanlarda artık bu peynir çeşidine ulaşmak son derece kolay olduğuna göre, enfes italyan tiramisusunu evde rahatlıkla uygulayabiliriz. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler.

Malzemeler
-500 gr mascarpone
-200 gr sade quark(sek marka migros ve macrocenter'da satılıyor)
-2 yumurta
-1 su bardağı şeker
-Vanilya özütü veya Vanilin

-1 paket Kedi dili(italyan kedi dillerinin içinden 2 sıra çıkıyor)
-1 büyük kupa yoğun nescafe
-servis ederken üzerine kakao

Hazırlanışı
1)Öncelikle çırpma kabına veya stand mikserine yumurta ve şekeri alıyoruz. Bu ikiliyi beyaz krema halini elde edene kadar yaklaşık bir 5-7 dakika çırpıyoruz.
*Yumurtayı çiğden kullancağız ama zaten şeker ile çırpılınca tamamen farklı bir forma geçeceği için endişelenmeye gerek yok.
2)Krema haline gelen yumurta ve şeker karışımına 500 gr. mascarpone peynirini ve quark'ı ekliyoruz.
 
3)Son olarak isteğe bağlı bir tatlı kaşığı vanilya özütü veya bir paket vanilin ekliyoruz.
4)Kremamız hazır, buzdolabına kısa bir süre dinlenmeye alabiliriz. Bu arada kedi dillerini ıslatmak için yoğun kahvemizi hazırlayıp ılıtıyoruz. Kedi dillerini çok hızlı iki taraflı ıslatıp servis edeceğimiz kalıba sık ve tabanı kaplayacak şekilde diziyoruz.
*Kedi dilleri sıvıyı çok fazla çekip dağılmaya ve hamur olmaya çok müsait. Bu nedenle ıslatma aşamasını minimumda tutmaya özen gösteriyoruz.
*Bu aşamada benim kahvem bitti ve ikinci kaseyi hazırlamış oldum.
5)Tüm tabanı kedi dilleri ile kapladıktan sonra kremanın yarısı ile üzerilerini sıvayıp, kat çıkıyoruz:)
6)Düzelttiğimiz kremanın üstüne bir kat daha kahve ile ıslattığımız, kedi dillerini diziyoruz. 
7)Son olarak da kremanın kalan yarısını ekleyip düzeltiyoruz. Ben kremanın ufak bir kısmını sıkma torbasına alıp üzerine minik damlalı şekiller verdim.
Bu şekilde üzerini strechleyip yaklaşık 4-5 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. En son servis edeceğimiz zaman üzerine kakao eleyeceğiz. Ben o aşamayı fotoğraflamamışım ancak süzgeçe 1 yemek kaşığına yakın kakaoyu alıp eşit miktarda tatlının üzerine eleyebilirsiniz.
Afiyet olsun sevgiler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar