Pankek Tarifi

Nutellalı Pankek kimsenin hayır diyemeyeceği mutluluk kaynağıdır bizim evde. Özellikle pazar kahvaltılarının başrol oyuncusudur kendisi. Nutellalı şekline bir de muz ve çilek eklendiğinde tadına doyum olmuyor. Sizin de kendi menünüze ekleyebileceğiniz, kahvaltılarınızı rutinin dışına çıkarabilecek, basit bir o kadar da lezzetli bu tarifi paylaşmak istedim.. Şimdiden afiyet olsun..

Malzemeler
-1 su bardağı süt
-1 yumurta
-1 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı UN
-1 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
-1 çimdik tuz
-1 paket kabartma tozu
-2 tatlı kaşığı vanilya özütü veya toz vanilya

Hazırlanışı
1)Yumurta, süt, tereyağı, un, şeker, tuz, vanilya ve kabartma tozunu sırasıyla ekleyip pürüzsüz bir karışıma sahip olana kadar çırpıyoruz. Homojen bir karışıma sahip olmamız önemli. Tamamen karıştığından emin olduğumuzda, karışımımızın boza kıvamına sahip olması gerekiyor. 
2)Yapışmaz bir tava seçip(tercihen düz krep tavası) 2-3 dakika önceden ateşe alıp, ısıtıyoruz. Pankek karışımını tavaya dökmeden önce, çok az yağ döktüğümüz peçeteyle tavayı hafif yağlıyoruz. Yağladığımız tavaya kepçenin 3/2'si dolu olucak şekilde karışım alıyor ve tavaya döküyoruz. 
*Arzu ederseniz yanmaz bir fırça yardımıyla da yağlayabiliriz. 
3)İlk tarafı piştiğinde altın sarısı bir renk alırken, diğer tarafı göz göz olacaktır. Bir spatula yardımıyla ters çevirip, diğer tarafını da pişiriyoruz.

4)Pişen her pankek ardından aynı rutini tekrarlıyor, ihtiyaç varsa yine tavayı yağlıyoruz. Bu tariften yaklaşık 6-7 adet çıkıyor. Daha küçük boyutlarda yapmak isterseniz kepçeye biraz daha az karışım alabilirsiniz, tamamen sizin zevkinize kalmış. Biz nutella ve mevsim meyveleriyle tüketmeyi seviyoruz. Tüm katlara nutella sürüp, üzerine meyve dizip son olarak pudra şekeri serpip sunumlayabiliriz.
*Benim tavsiyem pankeki hemen piştikten sonra tüketmeniz.. 3-4 saat beklediğinde aynı tazeliği ve lezzeti korumuyor. 
Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar