Vişneli Brownie Cheesecake

Yaklaşık bir haftadır bloğumda yerini almayı bekleyen Vişneli Brownie Cheesecake tarifim ile sonunda sizlerleyim. Bloğumda tariflerimi paylaşmaya başladığımda, en önemsediğim ve atlamak istemediğim bölüm reçetenin uygulama/uyarlama kısmını tüm detayları ile, eksiksiz size ulaştırmaktı.. Bu noktada amacım mutfağa ilk defa giren bir kişiye tüm detaylar ile kolaylık sağlamak, diğer yandan yemek yapmaya tamamen yetkin olan bir kişiye ise benim uyguladığım şekliyle farklı teknikler ve püf noktaları katabilmekti. Tam anlamıyla hedeflediğim şekilde tarifleri tüm detayları ile sizlere aktarıyorum..
Tahmin edebileceğiniz üzere, hem tarifi uygulamak, bir yandan tüm detaylarını fotoğraflamak ve en sonunda sunabileceğim şekle sokmak zamanımı fazlasıyla alıyor. Hatta fotoğraflama konusunda kendimi tamamen amatör buluyorum. Yanlış anlaşılmasın bu bir şikayet değil, aksine tarifi uygular uygulamaz en büyük hevesim onu direk bloğuma ekleyebilmek oluyor.. Söylemek istediğim sadece bazen hayat akışında bu tarz ertemeler hepimiz yapıyoruz.. Bir de benim gibi mükemmelliyetçi ve detaycı iseniz, yazmak/eklemek için mükemmel ortamın oluşmasını beklemeniz de cabası oluyor.. 
Evet gelelim asıl meselemiz olan Vişneli Cheesecake Brownie'mize. Daha önce sütlü çikolatalı Browni'yi ne kadar çok sevdiğimden bahsetmiştim. Yine bir sütlü çikolalatı browni'den türetilmiş, tatlı mı tatlı, vişnenin mayhoşluğu ile mükemmel uyumlu bir reçete. Şimdiden afiyet olsun..

Malzemeler
-320 gr. çikolata(ben sütlü kullandım)
-130 gr. tereyağ
-1 su bardağı şeker
-3 yumurta
-1 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı kakao
-1 çimdik tuz
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilin

Cheesecake için;
-200 gr. Pınar Beyaz
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-vanilya özütü
Üzeri için;
-1 su bardağından biraz az vişne

Hazırlanışı
1)Öncelikle browni harcımız için tereyağı ve çikolataları benmaride eritmeye alıyoruz. 
*Bu arada daha önce sizlerle paylaştığım browni tarifidir. 

2)Tamamen eriyen çikolataları biraz bekletip, sıcaklığını kaybetmesini sağlıyoruz. Ilındığından emin olduktan sonra karıştırma haznemize alıp şeker ile çırpıyoruz.

3)Çırptığımız şeker ve çikolataya teker teker yumurtaları ekliyoruz. 
*Bu aşamada yumurtaları ekleyeceğimiz harcın tamamen soğuduğundan emin olalım.

4)Yumurtaları ekledikten sonra son olarak kakao ve unu eleyip çırpmaya devam ediyoruz. Toz vanilya kullanıyorsanız bu aşamada onu da ekleyebilirsiniz. Eğer vanilya özütü kullanıyorsanız ilk aşamada eklemenizi önereceğim.

5)Karışımımız hazır. Kare bir fırın kabına yağlı kağıt serip üzerine karışımımızın 3'te 2'sini spatula yardımıyla eşit şekilde dağıtıyoruz. Geri kalan kısmını cheesecake harcını ekledikten sonra üzerine şekil vermek amaçlı ekleyeceğiz.

5)Şimdi gelelim bir diğer aşama olan Cheesecake karışımına. Bunun için, pınar beyaz, yumurta, şeker, mısır nişastası ve vanilya özütünü bir karıştırma kabına alıyor, homojen bir kıvama gelip tamamen karışana kadar mixer yardımı ile çırpıyoruz.


6)Karıştığından emin olduğumuz Cheesecake harcını browni harcının üzerine rastgele yayıyoruz.

7)Geri kalan browni harcını ise her dilime bir kaşık denk gelecek şekilde ekliyor, sonra çatal veya bıçak yardımıyla çizik atıp alacalı bir görünüm almasını sağlıyoruz. Bu noktada taban kısmı sabit bırakıp, üzerine şekil vermişoluyoruz. 

8)Son olarak vişneleri en üst tabana yerleştiriyoruz. Vişneli Brownie Cheesecake'imiz fırına girmeye hazır. 170 derecede yaklaşık 35-40 dakika fırınlıyoruz.

*Fırından çıktıktan 15-20 dakika sonra dilimleyebiliriz. Ben buzdolabında soğutup o şekilde servis ediyorum. Peynirli kısmı olduğu için servis sonrası buzdolabında muhafaza etmeniz gerekecektir.

Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar