Fırında Körili Karnıbahar


Genel olarak karnıbaharın taliplisi pek yoktur. Hatta sevmeyeni çoktur. Bu görüşlerin aksine karnıbahar yemeyenlere bile karnıbaharı sevdiren çok şık bir tarifle sizinleyim. Hem sağlıklı fırında uygulanan bir tarif, hem de lezzetli mi lezzetli. Yemek sofralarınızda başlangıç olarak yerini alabilecek pratik bir lezzet sizlerle.

Malzemeler
- 1 orta boy karnıbahar
Sosu için;
-4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı toz zencefil
-2 tatlı kaşığı köri*
-1 çay kaşığı karabiber
-2 diş sarımsak (ezilmiş)
-tuz
*ben en son üzerine de bir tatlı kaşığı extradan köri eledim.

Hazırlanışı
1)Yapılışı son derece kolay bir tarif. İlk olarak fırını 170 derecede çalıştırıyoruz. Karnıbaharları yıkayıp elimizle küçük ağaçlar haline bölüyoruz. 
2)Bir kase de sosu için olan tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karnıbaharları diziyoruz.
3)Sonrasında sosu üzerine gezdirip, eşit yayılması için karıştırıyoruz.
4)Karnıbaharımız fırına vermeye hazır.
Ben en son extra dan üzerine bir tatlı kaşığı daha köri eledim.(süzgeçle)
5)Yaklaşık 30-35 dakika fırında pişiyor.
Piştiğini kontrol ederek fırından alınız.
Afiyet olsun.
Sevgiler


Yorumlar

Popüler Yayınlar