Semizotu Salatası


Bugün sizlere hem kolay hem de şık bir semizotu salatası tarifi vereceğim. İster çay sofasında, isterseniz de yemek davetlerinizde başlangıç olarak uygulayabileceğiniz, yoğurtlu klasik tariflere nazaran farklılık yaratacak bir reçete. İşin püf noktası ve lezzeti sosunda.. Sumaklı ve hardallı semizotuna çok yakışan bir sos ile hazırlıyoruz. Semizotunu yıkamak ve ayıklamak biraz uğraştırsa da pratik bir salata tarifi kendisi. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler.

Malzemeler
-2 demet semizotu
-5-6 dal taze soğan
-1 su bardağından biraz az ceviz

Sosu için;
-1 limonun suyu
-2 yemek kaşığı hardal
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 diş ezilmiş sarımsak
-1 tatlı kaşığı sumak
-tuz,karabiber.


Hazırlanışı
1)Semizotunu çok güzel birkaç kere bol su ile yıkıyoruz. Sonrasında yapraklarını ayıklayıp kuruluyoruz.
2)Yıkanan taze soğanları ince ince dilimliyoruz.
3)Cevizleri kesme tahtasında bıçak ile keserek küçültüyoruz. Biraz büyüklü küçüklü bırakabiliriz. Yerken dişe gelmesini istediğimiz için rondodan geçirmiyoruz.
4)Son olarak ise kabımıza semizotu, üzerine taze soğan ve son olarak cevizi ekliyoruz.
5)Sosu için tüm malzemeleri bir kaseye alıp çırpma teliyle kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Servis etmeden hemen önce sosu ekliyoruz. Erken sosladığımız takdirde yeşillikler erimeye başlayacaktır.

*ben hardal olarak dijon ve taneli hardalı karıştırarak kullanıyorum. Dijon hardalı çok sevsem de bana tek başına acı geliyor. O nedenle farklı hardallarla karıştırarak acısını yumuşatıyorum.
*sosundaki hardal ve limon oranını damak tadınıza göre biraz daha arttırabilirsiniz. 
Afiyet olsun
Sevgiler:)
Gözde


Yorumlar

Popüler Yayınlar