Havuçlu Kek

Çikolatalı ıslak kek ve Havuçlu kek, yıllar yılı benim yemekten de yapmaktan da vazgeçemediğim, heba etmeden son dilimine kadar tükettiğimiz favori keklerdendir. Bugün ise sizlerle paylaşacağım Havuçlu Kek, annemin yıllardır uyguladığı, hepimizin severek yediği ve benim de üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan kendi mutfağıma aktardığım, bizim evin klasikleşen tarifidir. Yaz kış demeden uyguladığım ancak soğuk kış akşamlarında yanında sevdiğiniz sıcak içecek ile uyumu enfes olan bir kektir Havuçlu Kek. Yurt dışında hem cupcake olarak hem de havuçlu kekten pasta olarak nerdeyse birçok mutfakta çok yaygın rastlayacağınız bu reçetenin ben sizlerle klasik versiyonunu paylaşmak istedim. Eğer arzu ederseniz, yuvarlak kelepçeli kek kalıbında pişirip, arasına da krem peynirli bir krema hazırlayıp pasta haline getirebilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak ise, yine bu şekilde uygulayıp üzerine ince bir kat krem peynir, şeker ve vanilyadan oluşan bir katman çıkabilirsiniz. Hepsi sizin hayal gücünüze kalmış. Şimdiden afiyet olsun. 

Malzemeler
-4 yumurta
-2 su bardağı şeker
-1 su bardağı çiçek yağı
-1 su bardağından biraz az süt(yaklaşık 200ml)
-3-4 orta boy havuç
-3 su bardağı un
-1 bardaktan biraz az ceviz
-2 tatlı kaşığı tarçın
-vanilya,kabartma tozu


Hazırlanışı
1)Daha önce de bahsettiğim üzere kek yapımını iki aşamaya ayırıyoruz. İlk olarak ıslak malzemeleri, ikinci olarak ise kuru malzemelerimizi sırayla karışıma ekleyeceğiz. 
İlk olarak yumurta ve şekeri karışım krema kıvamını alıncaya kadar çırpıyoruz. Sonrasında sırasıyla, sıvıyağ ve sütü ekliyoruz. Bu aşamada ıslak malzemelerimiz karışmış oluyor.
2)İkinci aşamada ise, kuru malzemelerimiz olan un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekliyoruz. 
*kek yapımında unu elememizin amacı, unun hava alarak, kekin daha güzel kabarmasını sağlamaktır. 
3)Son aşama olark ise, ceviz ve rendelenmiş havuçları kek karışımımıza ekliyoruz. Tam anlamıyla karıştığından emin olup yağladığımız kek kalıbına karışımımızı alacağız.
4)Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika piştikten sonra servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.
*bu arada, bu oran için büyük bir kek kalıbı gerekiyor. Resimde de gördüğünüz üzere benim kalıbım büyük ve sonunda kocaman bir kek elde etmiş oluyoruz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar