Tavuk Salatası

Bu ara çok fazla tarif uygulamama rağmen, bloğa eklemeye pek fırsat bulamadım.. Sürekli tatlı tariflere yönelmekten kendimi alıkoyamasam da, geriye kalan tarifler için de artık kendimce bir düzen oluşturmak amaçlı bir liste yaptım.. Elimden geldiğince listeme sadık kalarak, planlı bir şekilde ilerlemeyi düşünüyorum.. Hafta sonu ailemin İstanbul'a gelmesi şerefine, şık bir çay sofrası hazırladım. Daha önce çokça yaptığım Tavuk salatam ise bizlere soframda eşlik etti. Bizim ailenin favorilerinden olan mayonezli bu salata tarifini sizlerle paylaşmasam olmazdı.. Hem ana yemek öncesi başlangıç olarak uygulayabileceğiniz, hem de çay saati davetlerinize eşlik edebilecek çok lezzetli, hazırlanması kolay, fazla teferruat gerektirmeyen, gelenekselin dışında bir tarif. Şimdiden afiyet olsun..Sevgiler..

Malzemeler
-3 parça haşlanmış tavuk göğüsü
-1 demet dereotu
-7-8 adet kornişon turşu
-1 adet konserve mısır
-6-7 yemek kaşığı mayonez(veya marketlerde satılan en küçük boyutta olan kavanoz kadar)*
-tuz,karabiber
*aslında mayonez miktari sizin damak zevkinize kalmış.

Hazırlanışı
Yapım aşaması çok kolay salatamız için, öncelikle tavuklarımızı haşlıyoruz. Tavukların haşlanmasını beklerken diğer yandan, 1 demet dereotunu güzelce yıkayıp saplarından ayırıp ince ince kıyıyoruz.
Tavuklar haşlandıktan sonra, ince ince parçalara ayırıyoruz. Bir başka deyişle tavukları didiyoruz:) Küp küp kestiğimiz turşuları, suyunu süzdüğümüz mısırları ve tüm malzemeleri biraraya getiriyoruz.
Son olarak tuz, karabiber ve mayonez ekleyerek karıştıyoruz.
Salatamız servise hazır, şimdiden afiyet olsun.
*Eğer arzu ederseniz mayonezi süzme yoğurtla biraz daha hafifletebilirsiniz. Benim önerim tarife sadık kalmanız ve öncekle bu şekilde bir denemeniz olacak..

Yorumlar

Popüler Yayınlar