Ev Yapımı Çikolatalı Puding

Çocukluğumda en sevdiğim tatlardan biri olan bisküvili pudingle aynı tada sahip ancak hazır paketlerden uzak, tamamen kendimizin hazırlayacağı bir tarif vereceğim bugün sizlere. İç rahatlığıyla çocuklara, gençlere ve erişkinlere ikramlayabiliriz:) Bizim evde sürekli hazırladığım, 2 farklı şekilde sunduğum, yine bol çikolatalı bir reçete kendisi. Hem çay saati davetlerinize yapabilceğiniz hem de yemek sonrası tatlı menüsüne ekleyebileceğiniz bir tarif.

Malzemeler
-1 litre süt
-1 yemek kaşığı Un
-1 yemek kaşığı buğday nişastası
-1 yemek kaşığı kakao
-8 yemek kaşığı şeker
-1 adet vanilya çubuğu
-1 paket bitter çikolata(80 gr)
-1 paket sütlü çikolata(80 gr)
-1 paket çiğ krema(200 ml)
-1 paket bebe bisküvisi
*Sunum için hindistan cevizi

Hazırlanışı
1)Süt,un, nişasta, kakao, şeker ve vanilya tohumlarını ateşe almadan önce çırpalım. Tam anlamıyla karıştığından emin olduktan sonra ateşe pişmeye alabiliriz. 
2)Pudingimizi orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra ateşten alıp 2 paket çikolatayı kırıp ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Çikolatalar pudingin sıcaklığıyla hemen eriyecektir. 
3)Son olarak ise kremayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz. 
4)Pudingimizi sunacağımız kaba bebe bisküvilerini rastgele kırıyoruz. Daha sonra pudingi üzerine ekliyoruz. Sunarken ise üzerine hindistan cevizi ile süslüyoruz.
5)3-4 saat buzdolabında bekledikten sonra servise hazır.
Şimdiden afiyet olsun..

*Arzu ederseniz kavanozda da sunum yapabilirsiniz. Diğerine göre kavanoz sunumu daha şık duruyor, artık sizin zevkinize kalmış..


Yorumlar

Popüler Yayınlar