Soya Soslu Tavuk

Davet menülerinde tavuklu tarifler genellikle pek tercih edilmiyor. Balık ve biftek türevleri caanım tavuğun papucunu dama atıyor. Bense bugün tüm gelenekselliğin dışına çıkıp, hem günlük hem de davet sofralarında uygulayabileceğiniz bir tarif yazıyorum. Baharatlarla ve sebzeyle tadına tat katılmış bir tarif kendisi. Soya Soslu Tavuk, hem pratik, hem de sıkça uyguladığım kurtarıcı bir tarif. 


Malzemeler
2-3 Kişilik
-2 parça tavuk göğüsü
-1 adet soğan
-2 adet kırmızı papya biber
-2 adet yeşil biber
-1 su bardağı bezelye
-4-5 yemek kaşığı soya sosu
-2 tatlı kaşığı karabiber
-2 tatlı kaşığı toz zencefil
-2 tatlı kaşığı kekik
-2-3 tatlı kaşığı toz sarımsak
-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
1) Öncelikle soğan ve biberleri küçük küçük yemeklik kesiyoruz.
2) Sonrasında üçünü bir arada yüksek ateşte zeytinyağında kavuruyoruz.

3) Biberler ve soğanlar öldükten sonra, tavuk göğüslerini de ekleyip, yüksek ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
*Tavukları küçük kuşbaşı şeklinde kesiyoruz. Hatta markette direk kesilmiş olanı varsa onu tercih ediyorum:) 


4)Tavuklar hafif piştikten sonra; bezelye, baharatlar ve soya sosunu ekliyoruz. Bu aşamada ocağı orta ateşe alıp, yarım çay bardağı sıcak su ekliyorum. 15 dakikaya yakın kendi halinde suyunu çekene kadar pişiyor.


5) Kısık-orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika daha piştikten sonra servise hazır. Şimdiden afiyet olsun..
*Soya sosu kullandığımız için tuz kesinlikle eklemiyoruz. Eğer arzu edersiniz piştikten sonra tabağınızda da soya sosu ekleyebilirsiniz.
*Yanına yasemin pilavi çok yakışıyor. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar