Arpa Şehriye Pilavı


Yaz aylarının gelmesiyle, yemek rutinimizde de ufak tefek değişiklikler söz konusu olabiliyor. Havanın geç kararmasıyla yemek saatlerimiz maalesefki biraz daha ileriye sarkabiliyor. Bu sebeple biz genellikle yaz akşamlarını hafif menülerle veya zengin salatalarla geçirmeye gayret ediyoruz.(sonrasında tatlılardan vazgeçemiyoruz o ayrı:))
Dereotlu havuçlu arpa şehriye pilavı da tam anlamıyla bol sebzeli, yaz menülerimize ekleyebileceğimiz, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif. İster başlı başına ana yemek olarak sunabileceğiniz, isterseniz de ana yemeklerinizin yanına alternatif bir pilav olarak uygulayabileceğiniz bir tarif.

Malzemeler
-1 su bardağı arpa şehriye
-2 orta boy kuru soğan
-5-6 adet havuç
-1 demet dereotu
-2 diş sarımsak(veya 2 tatlı kaşığı granül sarımsak)
-1 tatlı kaşığı karabiber
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-2-3 küp kesme şeker
-Tuz
*2 su bardağı su ile pişiriliyor

Yapılışı
1)Öncelikle soğanlarımızı küp küp doğruyor, havuçlarımızı rendeliyoruz. Sonrasında zeytinyağında ilk etapda soğanları soteliyoruz.
2)Soğanlar tamamen piştikten sonra havuçlarımızı da ekliyoruz. 
3)Havuçlar da zeytinyağında sotelendikten sonra, 1 su bardağı arpa şehriyemizi ekleyip karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
4)Arpa şehriyeleri de zeytinyağında döndürdükten sonra, 1'e 2 oranında suyunu ekliyoruz. Bu tarifte 1 su bardağı arpa şehriyeye 2 su bardağı su ekledim.
5)Suyunu eklerken, sarımsak, karabiber, tuz ve kesme şekerimizi de ekliyoruz. Bu aşamada pilavımız yaklaşık 20 dakika orta ateşten biraz daha kısıkta pişiyor. 
*pilav için özellikle teflon veya seramik tencere kullanmanızı önereceğim, aksi takdirde çelik tencerede dibi tutuyor. 
*şehriyeler suyunu çektiğinde halen diri ise üzerine biraz kaynar su ekleyip çekmesini bekleyebiliriz.
6)20 dakika sonunda şehriyeler suyunu çektiğinde, ocağın altını kapatıp, ayıklanmış ve doğranmış 1 demet dereotumuzu ekliyoruz.
7)Biraz dinlendikten sonra servise hazır. Bu arada ben hafif ıslak bırakıyorum ancak daha tane tane olsun isterseniz tam suyunu çektirmeye özen göstermeniz gerekiyor. Yanına yoğurt çok yakışıyor. Şimdiden afiyet olsun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar