Kepekli Poğaça

Kepekli undan hazırladığım bu poğaça bizim evin favorilerinden.. Hatta artık poğaçanın hiçbir çeşidinde beyaz un kullanmıyorum diyebilirim. Kepekli un bir tarife bu kadar yakışabilir. Bu reçete hem şipşak hazırlanan, hem de kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelecek garanti bir lezzet. İçine peynir, hamuruna ise dereotu kullandığım için malzeme bakımından zengin, kepekli un kullanmama rağmen bir o kadar da doyurucu bir reçete. Şiddetle tavsiye edilir..

Malzemeler
-1 yumurta(akı hamur için, sarısı dışı için)
-1 çay fincanı yoğurt
-1 çay fincanı çiçek yağı
-3 çay fincanı kepekli un
-1 tatlı kaşığı sirke
-yarım demet dereotu
-150-200 gr beyaz peynir
-kabartma tozu
-tuz

Hazırlanışı
1)Öncelikle yumurtamızın sarısını ve beyazını ayırıp, beyazını karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine bir fincan yoğurdumuzu ve çiçek yağımızı ekliyoruz. Bir tatlı kaşığı sirkeyi de eklemeyi unutmuyoruz.
*Sarısını en son poğaçamızın üzerine kullanacağız.
2)Yoğurdu, yağı ve yumurta akını çırpıcıyla karıştırıp, yarım demet dereotunu ekliyoruz.
3)Son olarak ise, 3 çay fincanı kepekli unumuzu ekliyoruz. Hamurumuz yumuşak kıvamda olucak, hafif elimize yapışabilir..Un ile birlikte kabartma tozu ve tuzu da ekliyoruz.
*bu aşamada unu 3,5 fincana çıkarabiliriz, hamurunuzun durumuna göre siz oranını ayarlabilirsiniz.
4)Unu yedirdikten sonra, hamurumuz şekillendirmeye hazır.. Avucumuzda yuvarlak şekillendirip arasına peynirimizi koyup, yuvarlıyoruz.
5)Yuvarlak şekil verdiğimiz poğaçamızı tepsiye dizdikten sonra, yumurta sarısını sürüp üzerine çörek otu serpiyoruz.
*170 derecede yaklaşık 15-20 dakika piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar