Biscotti Tarifi

Çikolatalı Portakallı Biscotti
İtalyan menşei olan bu bisküviyle yıllar yıllar önce ilk Mezzaluna'da tanışmıştım. Kıtır kıtır, lezzetli ve sıcak içecekler ile uyumu tam anlamıyla harika. İki kez fırınlandığı için ise uzun süre tazeliğini koruyan, tam anlamıyla kavanoz kurabiyesi kendisi. Bademli uygulanan reçeteler çok yaygın olsa da, ben en çok portakal aromalı ve çikolata parçalı halini seviyorum. Bizim evde çokça uyguladığım, hemen tükettiğimiz bu reçete ise eşimin favorisi. 

165 derece
20 dakika
___
120 derece
10 dakika


Malzemeler
-80 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
-3 yumurta
-3 su bardağı un
-1 su bardağından biraz az şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 adet vanilya çubuğu
-yarım çay kaşığı tuz
-1 su bardağı parça çikolata
-1 portakal kabuğu rendesi

Pişerken üzeri için; yumurta akı ve yeteri kadar şeker.

Yapılışı
1) Biscottiyi hazırlarken en önemli püf noktamız malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasıdır. Bu sebeple uygulamadan bir-iki saat önce yumurtamızı ve tereyağını buzdolabından çıkaralım. 
İlk etapda tereyağımızı mikserle krema haline gelene kadar çırpıp, sonrasında şekerimizi ekleyelim. Ben bu aşamada vanilya çubuğumun tohumlarını da ekledim. 
2)Tereyağı ve şeker güzel şekilde karıştıktan sonra portakal kabuğu rendemizi de karışıma ekliyoruz.
3)Yumurtaları bu karışıma tek tek ekleyeceğimizden dolayı öncelikle bir kaseye 3 yumurtayı kırıyoruz. Sonrasında karışıma tek tek ekleyip arada 2 şer dakika karıştırıyoruz.
*Yumurtalar eklendikten sonra karışımımızı fazla karıştırmamaya özen gösteriyoruz. Bu aşamada kıvamımız aşağıdaki gibi oluyor.
4)İkinci etapda unumuzu kabartma tozu ve tuzumuzla karışıma yediriyoruz ve kararında karıştırıyoruz. Hamurumuz biraz ele yapışan kıvamda oluyor.
5)Son olarak bir bardak parça çikolatamızı ekleyip, aralıklı 3 uzun parça şeklinde fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
6)Yerleştirdiğimiz uzun ince rulo şeklinde olan biscottimize, bir yumurta akını fırça yardımıyla sürüp üzerine şeker serpiyoruz.
*Eğer şekil vermekte zorlanırsanız tezgaha çok az un serpip, üzerinde daha kolay şekillendirebilirsiniz. 
7)Şeker serptiğimiz için son hali parlak şekildedir. İlk olarak 165 derece fırında 20 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
8)20 dakika piştikten sonra, biscottimizi ince dilimlemek için öncelikle fırından alıp ılınmaya bırakıyoruz. 
9)Daha sonra tek hamlede dağıtmadan dilimlemeye özen gösteriyoruz.
*Bu aşamada fırınımızı 120 dereceye indirelim, biscottimizin son kızarma aşamasını gerçekleştireceğiz.
10)Dilimlediğimiz biscottilerimizi fırın teline dizip altlı üstlü yaklaşık 10 dakika daha kızarmasını sağlıyoruz.
Soğuduktan sonra kavonazda yaklaşık 1-2 hafta tazeliğini koruyor. Şimdiden afiyet olsun..



Yorumlar

Popüler Yayınlar