Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Bu ara mutfağa girdiğimde her anı fotoğraflamak, her yaptığımı sizinle paylaşmak istiyorum. Blog sahibi olunca böyle oluyor herhalde. Aklımda yazmak istediğim birçok farklı tarifim de olsa, günlük menülerimi de sizinle paylaşmayı seçiyorum. Hatta en çok tıklanan onlar diyebilirim.
Ramazanın gelmesiyle bu ay sizlerle, iftar sofralarına uygun ve sizlerin de esinlenebileceği menüler paylaşmaya çalışacağım. Konseptimize uyan ilk tarifim ise, Patlıcanlı Bulgur Pilavı.. 
Şimdi size tek tek bulgurun faydalarından bahsedip anne tavsiyelerinde bulunmayacağım, ancak bulgurun besin değerleri ve vitaminler açısından çok zengin olduğunu vurgulamadan geçemeyeceğim. 
Bulgur pilavını, hayal gücünüze göre içine istediğiniz sebzeyi katabileceğiniz bir reçete haline getirebilirsiniz. Öncelikle bol bol yaz domatesi eklenmiş, patlıcanlı tarifini denemenizi tavsiye edeceğim..

4-5 Kişilik

Malzemeler
-1 su bardağı bulgur 
-3-4 adet normal boy patlıcan
-1 adet kırmızı papya biber
-2 adet çarliston biber
-1 adet kuru soğan
-2-3 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı tatlı biber salçası(arzuya göre acı kullanabilirsiniz)
-1,5 su bardağı domates rendesi
-1 tatlı kaşığı karabiber
-tuz
*ben bu sefer tarife 2 adet kabak da ekledim 

Yapılışı
1)Bulgur pilavımızı yapmak için ilk etapda patlıcanlarımızı kızartacağız. Öncelikle, pijamalı soyduğumuz patlıcanları küp küp kesip, acısını almak için tuzlu suda bekletiyoruz.
2)Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Patlıcanları ben bu seferlik yağda kızarttım ama arzu ederseniz daha küçük parçalara kesip yağda soteleyebilirsiniz.
*Yukarıda da bahsettiğim gibi 2 adet kabağı da küp küp kesip patlıcanlarla birlikte kızarttım.
3)Patlıcanlarımız kızardıktan sonra pilavımızı yapmaya geçiyoruz. Biberleri ve soğanımızı küp küp doğruyoruz.
4)Bu üçlüyü pilav tenceremize alıp, zeytinyağında soteliyoruz. Sonra salçalarımızı da ekleyip kavuruyoruz.
5) Salçamız hafif piştikten sonra domates rendemizi ve baharatlarımızı ekliyoruz.
6)Çok az kaynattıktan sonra bulgurumuzu ekleyip üzerini biraz geçicek şekilde sıcak suyunu ekliyoruz. 
7)Suyunu biraz çektirdikten sonra patlıcanları da ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. 
8)Bulgurlar suyunu çektiğinde, 5-10 dakika dinlendirip servis edebiliriz. Yaz menülerinde yanına cacık çok yakışacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar