Magnolia Puding

Magnolia Puding hem hafif, hem lezzetli hem de yapımı bir o kadar kolay bi tatlı..Yemeye doyamacağınız bir tat kendisi. Türkiye'de ilk Cookshop da yediğimiz, asıl menşei Amerika'daki Magnolia Bakery'e dayanan tatlı bir hikaye. Günümüzde artık popüler olan "food styling" ve "trendy recipes" kavramlarına örnek verilebilecek, sunumu kavanozda olan bir tarif kendisi.

Malzemeler
-1 litre süt
-2 yumurta sarısı
-3 yemek kaşığı un
-10 yemek kaşığı şeker
-1 paket vanilya
-1 paket Pınar Labne
-1 paket krema(200 ml)
-1 paket bebe bisküvisi(yaklaşık 250 gr)

*50 gr sütlü çikolata+50 ml krema

Yapılışı
1)Öncelikle süt, yumurta, un ve şekeri ateşe almadan karıştırıyoruz. 
2)Pürüzsüzce karıştırdığımızdan emin olduğumuzda ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilyamızı ekliyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.
3)Bu sırada bebe bisküvilerimizi rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
4)Diğer bir aşama olarak ise; muhallebimiz ılınınca labnemizi ve kremamızı ekleyip, karıştırıyoruz.
5)Kremamız karıştıktan sonra bebe bisküvisi ile kavanozlara aktarıyoruz.
*bu aşamada magnoliamızı ben çikolatalı yaptım. Ganaj için 50 gr çikolataya 50 ml krema kullandım. Çikolata olarak elimde sütlü kuvertür çikolata vardı onu kullandım.
6)Kavanozlara kat kat olacak şekilde bebe bisküvisi, puding ve çikolatalı ganajı ekliyoruz.
7)Bu tariften 6-7 küçük kavanoz çıkıyor. Şimdiden afiyet olsun.
*Arzu ederseniz çikolata yerine çilek veya muz kullanabiliriz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar