Patatesli Çıtır Börek

Hayatımda ilk böreğimi yeni evliyken yapmıştım. Hatta o dönem yoğun çalıştığım için, olası misafirler için fazla fazla yapıp deep freeze'e atmıştım. Gereksiz hamaratlığa girmişim.. Düşünsene yeni evlisin daha, keyfini çıkarmak varken.. 
Bu ara sizinle paylaştığım tarifler genelde günlük uyguladığım menüler oldu. Her yaptığımı fotoğraflama ve sizinle paylaşma isteğim hat safhada. Gelelim
Patatesli Çıtır Börek tarifine, kendisini ananemin yaptığı çıtır çıtır minik böreklerinden esinlenip uyarladım. Onun yaptıkları biraz daha minik olurdu ve iç harcı olarak kıyma-patates kullanırdı. Onunki kadar lezzetli yapmam mümkün olmasa da, elimizin tadı, marifetimiz ananemden hepimize geçmiş. 

Malzemeler
-6 adet yufka
-2 büyük patates(haşlanmış)
-1 kuru soğan
-1 kırmızı papya biber
-1 çarliston biber
-1yemek kaşığı domates salçası
-1yemek kaşığı biber salçası
-sarımsak
-kimyon
-karabiber
*yufkaların arasına sürmek için zeytinyağı

Yapılışı
1)Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz. İlk etapda patateslerimizi haşlıyoruz. Diğer tarafta küçük küçük kestiğimiz soğan ve biberleri zeytinyağında soteliyoruz.
2)Sonrasında salçamızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. 
3)Son olarak haşlanmış patateslerimizi küp küp kesip tavamıza ekliyoruz. Üzerine baharatlarımızı ve tuzunu ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. İç harcımız hazır..
4)6 adet yufkamızı üçgen olacak şekilde 6 eşit parçaya bölüp, 2  kat olacak şekilde sarıyoruz. Bu noktada yufkaların arasına fırçayla zeytinyağı sürüyoruz. Böreğimizi çıtır çıtır olmasını sağlayan, zeytinyağını tek başına kullanmamız.
5)Parça yufkalarımızı ikişer alıp,arasına güzelce zeytinyağını sürüp, iç harcımız dağılmayacak şekilde sarıyoruz. Böreklerimizi sardıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı diziyoruz.
Üzerine 1 yumurta sarısını çırpıp, fırçayla sürüp, çörek otumuzu serpiyoruz.
6)Daha sonra fırına verip 160 derecede yaklaşık 15-20 dk üzeri ve altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Şimdiden afiyet olsun..

Yorumlar

Popüler Yayınlar