Çikolata Soslu Cheesecake



Güzel ve özenli yapılmış bir Cheesecake, hem sizin için hem misafirleriniz için sükseli ve vazgeçilmez haline gelecek bir tarif. Her evde garanti sonuç veren bir Cheesecake tarifi olmalı bence. Benim de uyguladığım 2-3 tarif olmasına rağmen, ufak tefek değişikliklerle, son zamanlarda en çok yaptığım ve en sevdiğimiz tarifi bugün sizlerle paylaşacağım. Türkiye'de genelde cheesecake tariflerinde labne kullanılsa da, bu tarifin özelliği tamamen pınar beyaz krem peynirle yapılması ve çok daha iyi sonuç vermesidir. Buradaki püf nokta Pınar beyaz'ın yağ oranının labneye göre daha fazla olması. Kullandığımız peynirin yağ oranı kıvamımız için önem arz etmekte ve daha iyi bir sonuç almamızı sağlamaktadır.
Bu tarif yaklaşık 8 kişilik, hatta daha ufak dilimlerle 10 kişilik bile olabilir. Bizim gibi 2 kişilik bir aile için fazla büyük olsa da, yaptıktan sonra 1 hafta Cheesecake tüketmek durumda olsak da, seviyoruz kendilerini:))
Ben bu sefer çikolata soslu olanını seçtim ancak arzu ederseniz, bu tarifi limonlu, frambuazlı ve vişneli soslarla da tatlandırabilirsiniz.

8 kişilik
170 derece
45-50 dk

Malzemeler
-3 adet pınar beyaz(600gr)
-1 paket krema(200ml)
-3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 paket vanilya
-1 adet vanilya çubuğu

Tabanı için:
-80gr tereyağ
-2 paket burçak bisküvi 

Sosu için:
-1 paket sütlü çikolata(80 gr)
-1 paket bitter çikolata(80 gr)
-1 paket krema(200ml)

Yapılışı
1)Cheesecake'in en önemli püf noktalarından biri malzemelerin kararında karıştırılmasıdır. Bu nedenle malzemelerimizin kolay karışması için oda sıcaklığında olmasına özen gösteriyoruz.
Kremamızı hazırlamadan önce tabanımız için, 80 gr tereyağını mikrodalgada eritiyoruz. Sonrasında 2 paket burçak bisküvisini un haline gelmesi için robotta çekiyoruz. 
2)Tereyağı ve bisküvileri karıştırıp, yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli yuvarlak kek kalıbına, kaşıkla eşit şekilde dağıtarak ve kaşığın arkasıyla düzleştirerek taban oluşturuyoruz.
*tabanımızı kremayı hazırlarken buzdolabında bekletiyoruz.
3)Tabanımızı hazırladıktan sonra, 3 paket pınar beyazı, 1 paket kremayı, vanilya çubuğumuzun tohumlarını ve şekeri karıştırma kabımıza alıp,krem haline gelene kadar çırpıyoruz.
4)Bu karışıma 3 yumurtayı tek tek birkaç dakika arayla ekliyoruz. Bu aşamada önemli nokta yumurtaları ekledikten sonra karışımımızı gereğinden fazla karıştırmıyoruz.
5)Yumurtaları ekledikten sonra 2 yemek kaşığı nişastamızı ve vanilyamızı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz ve kremamız tabanı ile birleşmeye hazır.
6)Buzdolabından aldığımız tabanımızın üzerine kremamızı aktarıyoruz.
7)Önceden ısıttığımız 170 derece fırınımıza koyuyoruz. Bu aşamada bir diğer fırın kabına su koyup, cheesecake'imizin alt katına yerleştiriyoruz. Bu su Cheesecake'imizin kurumasını ve çatlamasını engelleyecek.
8)Yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra ise fırını kapatıp, fırından çıkarmayıp, fırını aralık bırakarak soğumasını bekliyoruz.
9)Tam soğuduğunda ise sosu için, yukarıda belirttiğim 2 paket çikolatayı mikrodalgada veya benmari usulü eritiyoruz. Sonrasında bir paket kremayı ekleyip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
*ben sosun kenarından akmasını sevmediğim/istemediğim için kalıptan çıkarmadan önce üzerine ekliyorum. 
*bu arada cheesecake'imin üstü biraz fazla pişti, ben 10 dakika fazla tutmuşumda:)
10)Direk kalıpla birlikte bi gece buzdolabında bekletip sonrasında servis edeceğim zaman kalıptan çıkarıyorum. Çikolatada bu aşamada donmuş ve kalıbın şeklini almış oluyor.
Şimdiden afiyet olsun..



Yorumlar

Popüler Yayınlar