Çikolata Soslu Cheesecake
Bu tarif yaklaşık 8 kişilik, hatta daha ufak dilimlerle 10 kişilik bile olabilir. Bizim gibi 2 kişilik bir aile için fazla büyük olsa da, yaptıktan sonra 1 hafta Cheesecake tüketmek durumda olsak da, seviyoruz kendilerini:))
Ben bu sefer çikolata soslu olanını seçtim ancak arzu ederseniz, bu tarifi limonlu, frambuazlı ve vişneli soslarla da tatlandırabilirsiniz.
8 kişilik
170 derece
45-50 dk
Malzemeler
-3 adet pınar beyaz(600gr)
-1 paket krema(200ml)
-3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 paket vanilya
-1 adet vanilya çubuğu
Tabanı için:
-80gr tereyağ
-2 paket burçak bisküvi
Sosu için:
-1 paket sütlü çikolata(80 gr)
-1 paket bitter çikolata(80 gr)
-1 paket krema(200ml)
Yapılışı
1)Cheesecake'in en önemli püf noktalarından biri malzemelerin kararında karıştırılmasıdır. Bu nedenle malzemelerimizin kolay karışması için oda sıcaklığında olmasına özen gösteriyoruz.
Kremamızı hazırlamadan önce tabanımız için, 80 gr tereyağını mikrodalgada eritiyoruz. Sonrasında 2 paket burçak bisküvisini un haline gelmesi için robotta çekiyoruz.
2)Tereyağı ve bisküvileri karıştırıp, yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli yuvarlak kek kalıbına, kaşıkla eşit şekilde dağıtarak ve kaşığın arkasıyla düzleştirerek taban oluşturuyoruz.
4)Bu karışıma 3 yumurtayı tek tek birkaç dakika arayla ekliyoruz. Bu aşamada önemli nokta yumurtaları ekledikten sonra karışımımızı gereğinden fazla karıştırmıyoruz.
5)Yumurtaları ekledikten sonra 2 yemek kaşığı nişastamızı ve vanilyamızı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz ve kremamız tabanı ile birleşmeye hazır.
6)Buzdolabından aldığımız tabanımızın üzerine kremamızı aktarıyoruz.
7)Önceden ısıttığımız 170 derece fırınımıza koyuyoruz. Bu aşamada bir diğer fırın kabına su koyup, cheesecake'imizin alt katına yerleştiriyoruz. Bu su Cheesecake'imizin kurumasını ve çatlamasını engelleyecek.
8)Yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra ise fırını kapatıp, fırından çıkarmayıp, fırını aralık bırakarak soğumasını bekliyoruz.
9)Tam soğuduğunda ise sosu için, yukarıda belirttiğim 2 paket çikolatayı mikrodalgada veya benmari usulü eritiyoruz. Sonrasında bir paket kremayı ekleyip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
*ben sosun kenarından akmasını sevmediğim/istemediğim için kalıptan çıkarmadan önce üzerine ekliyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder